Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Τι λένε στο GRTimes 4 μέλη του ΣΕΓΕ (VIDEO)

Σαν σήμερα οι γυναίκες όλου του κόσμου γιορτάζουν τα βήματα, τα όνειρα, τις κατακτήσεις τους στον τομέα των επιχειρήσεων. Αμερικανικής εμπνεύσεως, η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας καθιερώθηκε το 2014 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου, σε 144 χώρες του κόσμου.

Ρεπορτάζ-Συνεντεύξεις : Μαριαλένα Τσόγκα

Η πρωτοβουλία ανήκε στην Αμερικανίδα συγγραφέα και επιχειρηματία Γουέντι Ντάιμοντ με τη συνδρομή πολυεθνικών εταιρειών (PwC, BNP Paribas, Microsoft) και του ΟΗΕ. Στόχος, η δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος που θα υποστηρίζει τις γυναίκες επιχειρηματίες με τη συμβολή ενός δικτύου διεθνώς καταξιωμένων γυναικών, που θα λειτουργούν ως πρέσβειρες για όλες τις γυναίκες παγκοσμίως.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, τέσσερις γυναίκες επιχειρηματίες, η πρόεδρος και τρία μέλη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, μιλούν αποκλειστικά στο GRTimes.gr και αποδεικνύουν πως η τόλμη, η αποφασιστικότητα και η επιτυχία είναι γένους θηλυκού.

Λ.Τσαλταμπάση: Επιλογή της γυναίκας, τι βάζει σε δεύτερο ρόλο

Η κυρία Λίνα ΤσαλταμπάσηΠρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), έχοντας σημειώσει λαμπρή πορεία στο χώρο του επιχειρείν, μιλάει για τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «αυτή η μέρα έρχεται για να ενισχύσει τη γνωστοποίηση του χάσματος μεταξύ ανδρών-γυναικών και όχι να δημιουργήσει στεγανά».

Ν.Σιδηροπούλου: Κλειδί η προσαρμοστικότητα

Με τη σειρά της η κυρία Νατάσα Σιδηροπούλου, ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου και e-Shop, όντας μια δυναμική γυναίκα με στόχους και όραμα, εξηγεί τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσει μια γυναίκα επιχειρηματίας σήμερα, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται και στις νέες δυσκολίες που «γέννησε» η επιδημία του κορωνοϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το κλειδί για έναν/μια σύγχρονη επιχειρηματία είναι η προσαρμοστικότητα».

Π.Γιαπουτζή: Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα

Η κυρία Παναγιώτα Γιαπουτζή, Διευθύντρια του αστικού συνεταιρισμού κοινωνικού σκοπού (ΚΟΙΝΣΕΠ) «Φροντίδα στο σπίτι» , αποτελεί ίσως από τα πιο φωτεινά παραδείγματα  της στον χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ξεκινώντας από το μηδέν και όντας μια «χωρισμένη μαμά» που ήρθε αντιμέτωπη με σκληρές δοκιμασίες ακόμα και στον τομέα της υγείας της, δηλώνει πως στον δύσβατο αυτό δρόμο για την επιτυχία «η γυναίκα θα χρειαστεί πολλές φορές να βάλει τον εαυτό της σε δεύτερη μοίρα […] αλλά ελπίζω στο ότι θα τα καταφέρει και θα πάρει επιτέλους τη θέση που της αξίζει στην επιχειρηματικότητα» .

Τ.Τσαντρίζου: Δεν δέχομαι τον διαχωρισμό αντρικές – γυναικείες δουλειές

Τέλος, η κυρία Τζίνα Τσαντρίζου Πρόεδρος της Εταιρίας καυσίμων Κουμουλάς Α.Ε μιλάει για τις προκλήσεις του χώρου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνδρομής της γυναίκας στον επιχειρηματικό κλάδο, που πολλές φορές «κουκουλώνουν» απαρχαιωμένες αντιλήψεις. «Δεν δέχομαι τον διαχωρισμό αντρικές – γυναικείες δουλειές […] μια γυναίκα ξεχωρίζει για τη μόρφωση και το πάθος της…να μη φοβούνται οι γυναίκες να τολμούν […] να έχουν αυτοπεποίθηση».

Πηγή: GR Times